Hopp til innhold

Redningsvest til barn

Velg riktig redningsvest til barna dine

Sommeren er i gang, og det å være på båttur er en av de mange herlige sommeropplevelsene som barna setter pris på. Og det aller viktigste å huske på båturen, er å bruke redningsvest! Redningsvester finnes i mange former og farger, og det er viktig å velge riktig type vest for at den skal fungere optimalt.

Hva bør barna bruke?

Barn som ikke kan svømme bør bruke redningsvest og ikke flytevest. Svømmedyktige barn KAN fra 25 kg bruke flytevest (50 N) og fra 18 kg kan de også bruke oppblåsbare vester for barn i vektkategorien over 18 kg. Vi anbefaler imidlertid å vente lengst mulig med å gi barn noe annet enn tradisjonell redningsvest med krage. De bør  som et minimum være svømmedyktige før de får automatisk oppblåsbar vest eller seilervest uten krage. Det er viktig å huske på at en redningsvest med krage vil snu barnet automatisk med ansiktet opp i vannet, forteller Gudbrand Nordli Oppegaard, som er rådgiver i Redningsselskapet, det vil ikke en flytevest gjøre. Flytevest er derimot perfekt for barn som driver med vannsport, som kajakk, vannski, sup-brett o.l, forteller han videre. Flytevestene gir barnet bedre bevegelighet.

– Det er viktig at foreldre påser at vester som barn benytter er i riktig vektklasse, passer til barnet, er i god stand og klar til bruk. Redningsselskapet anbefaler at foreldre øver sammen med barnet på selvberging med den aktuelle redningsvesten eller flytevesten.

Hvordan sikrer du barna i båt?

Sørg for at barna  har vesten på, er kjent med vesten og at den er i god stand og klar til bruk. På enkelte båttyper og særlig ved ferdsel i åpent farvann kan barnet klikkes fast i båten med line og karabinkrok for å unngå fall over bord.

Elias redningsvest

Den klassiske redningsvesten med signalfarge og krage har skrittstropp, synlig farge, refleks og gjerne sele og fløyte. Vesten har stor oppdrift (100N). Denne vesten gir god oppdrift og er trygg for ikke-svømmedyktige barn.  Man bør øve seg i vannet sammen med barna for å se hvordan vesten fungerer.  For eksempel bør man prøve å legge barnet på magen, for å sjekke om vesten vil snu barnet rundt. Vesten kommer også i en variant for de aller minste barna – med beverhale. Dette er testvinneren fra Regatta.

Elias redningsvest til baby

Elias Baby Redningsvest fra Regatta passer for barn mellom 5 og 15 kilo. Den har gode flyteegenskaper i lett materiale. Elias Baby har gode snuegenskaper og gir barna en god og stabil flytestilling i vannet. Vesten ble best i test i Foreldre og barn nr. 6-2012.

Flytevester til større barn

Seilervesten har mindre oppdrift (50N) enn de andre vestene. Den er lett og behagelig å ha på. Barnet må være svømmedyktig og trygg i vannet, og den skal kun brukes i beskyttet farvann, hvor hjelpen er nær. Vesten er smidig å ha på, og er ikke i veien for lek.

Våre kajakkvester er utviklet i tett samarbeid med våre mannskaper på Redningsskøytene. Dette er en helt ny serie vester, spesielt designet for vannsport. Vestene er konstruert for å gi størst mulig komfort, synlighet og sikkerhet på sjøen.

Våre seiler- og kajakkvester for barn er beregnet for barn som veier mellom 25 og 40 kilo, og passer fint for barn som driver med vannsport.

Ikke krage

Minuset ved seilervesten er at den ikke har krage, som gjør at det er mindre sjanse for at barnet snus med ansiktet opp hvis han/hun besvimer i vannet.

RS explorer vestene

I tett samarbeid med våre mannskaper på redningsskøytene har vi utviklet denne serien vester, spesielt designet for vannsport. Vestene er konstruert for å gi størst mulig komfort, synlighet og sikkerhet på sjøen.

RS Explorer Fritid JR. (25-40kg)

  • De har en kraftig signalfarge og markante refleksfelter. Alt for at du skal kunne være mest mulig synlig til havs.
  • De nye RS Explorer-vestene finnes i to forskjellige varianter: Aktiv og fritid
  • Finnes for både voksne og barn
  • Med glidelås og skrittstropp
  • Godkjenning ISO 12402-5 50n

RS Explorer Aktiv JR. (25 – 40 kg)

  • De har en kraftig signalfarge og markante refleksfelter.
  • Feste for blinkene lys både foran og bak. Lysene kan kjøpes til. Alt for at du skal kunne være mest mulig synlig til havs.
  • Finnes både som Aktiv- og fritidsvest til voksne og barn.
  • Med skrittstropp og lomme foran
  • Godkjenning ISO 12402-5 50n

Trygg med vest

Alle vester til barn

Nyhetsbrev

Kontakt oss

Redningsselskapet
Postboks 3, 3199 Borre
Tlf: 98706757
E-post: nettbutikk@rs.no
Org.nr: 954 360 709
Kontonummer for gaver: 5005.26.50000
Faktura: invoice@rs.no

Samtykkeinnstillinger

Produktet er lagt til handlekurven